The Fat Cow - Premium kött butik

Längre leveranstid - högt tryck - Endast från 69 kr frakt - fraktfritt över 1000:-

Tillagningstid: ca 2 timmar

Cote De boeuf med rödvinssky

Denna fantastiska rätt är perfekt till helgen när du vill lyxa till det lite extra. Eller varför inte bjuda dina nära på denna underbara måltid
4-6 portioner

Ingredienser

Côte de bœuf 

1000 g Entrecôte 

3 klyftor vitlök 

smör 

0,5 kruka timjan 

salt och peppar 

olja och smör 

Rödvinssky 

1 schalottenlök 

6 dl oxfond (egenkokad eller koncentrat) 

2 dl rödvin 

3 lagerblad 

sherryvinäger 

salt 

socker 

smör 

Grillade rotfrukter 

3 morötter 

3 palsternackor 

smör och olja 

salt och peppar 

Stekt Svamp 

300 g ostronskivling 

2 schalottenlökar 

1 klyfta vitlök 

4 vårlökar 

4 kvistar bladpersilja 

olja och smör

Gör så här

Côte de bœuf: 

Putsa av fettet från benen. (ej runt köttet) och låt det ligga i rumstemperatur en god stund. Salta och bryn i grillpanna på hög värme, ca 1-2 minuter på varje sida. När köttet fått en fin yta, lägg över det i en ugnsfast form. Fräs vitlök, örter i smör hastigt, häll över köttet innan det går in i ugnen. Använd en köttermometer och låt köttet stå i 175 grader tills innertemperatur är 45-50 grader, låt vila i ca 10 min innan du trancherar. Salta och peppra extra innan servering

Rödvinssky: 

Fräs grovhackad schalottenlök i en kastrull med olivolja. Tillsätt lagerblad och låt löken svettas. Tillsätt rödvin och reducera något innan du tillsätter fond. Låt koka någon minut. Red eventuellt av såsen med maizena. Blanka av såsen med smör och smaka av med sherryvinäger, salt och socker. Sila såsen.

Grillade rotfrukter: 

Grovhacka rotfrukter och rosta i grillpanna med olja. Låt en halv citron steka med de sista minuterna.

Stekt Svamp: 

Plocka ostronskivling och dela champinjoner. Låt svampen fräsa med hackad vitlök i olja under omrörning och salta och peppra. Tillsätt schalottenlök, slantad vårlök och hackad persilja. Rör runt och tillsätt smör på slutet.

4-6 portioner

Ingredienser

Côte de bœuf 

1000 g Entrecôte 

3 klyftor vitlök 

smör 

0,5 kruka timjan 

salt och peppar 

olja och smör 

Rödvinssky 

1 schalottenlök 

6 dl oxfond (egenkokad eller koncentrat) 

2 dl rödvin 

3 lagerblad 

sherryvinäger 

salt 

socker 

smör 

Grillade rotfrukter 

3 morötter 

3 palsternackor 

smör och olja 

salt och peppar 

Stekt Svamp 

300 g ostronskivling 

2 schalottenlökar 

1 klyfta vitlök 

4 vårlökar 

4 kvistar bladpersilja 

olja och smör

Stäng (esc)

Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu