2-3 dagars leverans - levereras 18:00-22:00 - Endast 49:- frakt - fraktfritt över 1000:-

COTE DE BOEUF - STEKGUIDE (INNERTEMPERATUR)

Cote De boeuf

Cote de Boeuf är en riktigt bra styckningsdetalj. Det är entrecote på ben, en del av revbenet sitter kvar alltså. Många anser att köttet blir mörare, smakar mer av umami/köttsmak när benet sitter kvar vid tillagning. Oavsett så är det en cool styckdetalj som, vid rätt tillagning smakar underbart.

 

När du ska tillaga Cote de boeuf så gör du troligtvis det oftast med bitar eller skivad Cote de boeuf. Det är enklare att hålla koll på en skiva biff. Hög värme och 1,5 -25min/sida. Om du grillar eller steker Cote de boeuf i hel bit så är det extremt viktigt att du vet vilka stekgrader och vilken innertemperatur som föredras för att köttet ska smaka riktigt bra. Vi rekommenderar dig att alltid ha rumstempererat kött i skivor på ca 200gr st.

Kolla in våra Cote de boeuf produkter här.

Dessa kryddar du förslagsvis med salt och peppar, håll det enkelt och låt ligga en timme innan det är dags att grilla. Vi brukar lägga köttet direkt på det varma området på grillen så att du får en bra yta direkt. Efter några minuter så vänder du på dina Cote de boeuf-skivor när du ser att dom har fått önskad yta. För ett extra smakrikt kött så föredrar vi att låta "mittklumpen”/fettbiten i mitten av Cote de boeuf-skivan att smälta en aning.

Att grilla hel bit kött, ex en Cote de boeuf är inte svårare än att grilla en biff. Viktigast är som nämnts en termometer så att vi har kontroll på innertemperaturen. Att grilla med indirekt värme gillar vi men det fungerar även att köra på direkt värme, även att steka i panna för att sedan köra klart i ugnen. Viktigt igen är att du använder en termometer.

Kolla in våra Cote de boeuf produkter här.

Här ser du vilken innertemperatur som behövs för att köttet ska vara blodigt, medium, medium/rare eller well done/välstekt. För att en Cote de boeuf ska vara blodig så behöver den komma upp i 55 grader celsius. Vill du däremot att den ska vara så kallat medium så bör du få upp innertemperaturen till 60 grader celsius. Som ni ser så är skillnaden hårfin vilket gör att du måste vara på din vakt. Vill du ha din Cote de boeuf well done (välstekt) så är det 70 grader celsius som gäller.

 

INNERTEMPERATURER

Blodigt - 50 °C

Medium - 55 °C

Välstekt - 68-70 °C

 

OBS, låt köttet alltid vila!

Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper. Att vira in i folie fungerat men då tillagas köttet mer än papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du grillat tillagat köttet i.

Kolla in våra Cote de boeuf produkter här.

Stäng (esc)

Födelsedagserbjudande

Galet bra erbjudande. Snabba er att beställa - begränsad tillgång.

Klicka för att komma till erbjudandet!

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu