
Bifftartar med kapris, senap, syrad och friterad lök

Ingredienser
Friterad lök
- 1 lök, liten, gul
- 1 ägg
- 0.5 dl mjöl
- 1 dl panko ströbröd, eller vanligt ströbröd
- Olja, till fritering
- Salt
Syrad lök
- 0.25 rödlök
- 2 tsk äppelcidervinäger
- 0.5 tsk honung
Biffar
- 250 g ryggbiff
- 2 msk kapris
- 0.5 tsk senap
- Salt
- Svartpeppar
- Servera med
- 4 äggulor, gärna små
- 30 g småbladig sallad
Gör så här
Skala och skiva löken i 2–3 mm tunna skivor och plocka isär till ringar. Lättvispa ägget i en bunke och placera mjöl och ströbröd på varsin assiett. Panera lökringarna först i mjölet, sedan i ägget och efter det i ströbrödet. Hetta upp olja till 170 grader i en fritös eller i en stor kastrull, strax före servering och fritera ringarna ca 3 minuter till fin färg. Lyft upp ringarna, salta och lägg på en tallrik klädd med dubbelvikt hushållspapper och låt rinna av lite.
Skala och skiva rödlöken tunt och blanda med vinägern och honung. Låt marinera minst 10 minuter.
Fintärna biffen och blanda med kapris och senap. Smaka av med salt och svartpeppar. Forma köttet till fyra fina ”puckar” och lägg på en äggula
Blanda rödlöken med den småbladiga salladen och använd lite av rödlöksvätskan att smaksätta salladen med. Lägg rödlöksalladen och den friterade löken runt om råbiffen.
Ingredienser
Friterad lök
- 1 lök, liten, gul
- 1 ägg
- 0.5 dl mjöl
- 1 dl panko ströbröd, eller vanligt ströbröd
- Olja, till fritering
- Salt
Syrad lök
- 0.25 rödlök
- 2 tsk äppelcidervinäger
- 0.5 tsk honung
Biffar
- 250 g ryggbiff
- 2 msk kapris
- 0.5 tsk senap
- Salt
- Svartpeppar
- Servera med
- 4 äggulor, gärna små
- 30 g småbladig sallad