2-3 dagars leverans - levereras 18:00-22:00 - Endast 49:- frakt - fraktfritt över 1000:-

Ball-tip - STEKGUIDE (INNERTEMPERATUR)

Ball-tip

Ball tip är en amerikansk styckningsdetalj som vi importerar från USA.

Ball Tip skärs ut från del av Fransyskan och då den är så marmorerad och fin så får man ett härligt stycke välsmakande kött. Det är en enkel, men mycket välsmakande styckdetalj, som kan påminna om culotte på grund av fiberstrukturen. Då styckdetaljen är härligt marmorerad blir den ytterst välsmakande.

Kolla in våra ball-tip produkter här.

SAMMANSTÄLLNING ÖVER INNERTEMPERATUR FÖR DIG SOM SKA STEKA/GRILLA BALL-TIP:

Blodigt/rare 65 °C

Medium 70 °C

Välstekt/well done 75 °C

Kolla in våra ball-tip produkter här.

Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper. Att vira in i folie fungerat men då tillagas köttet mer än papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du grillat tillagat köttet i.

 

Stäng (esc)

Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu