The Fat Cow - Premium kött butik

Längre leveranstid - högt tryck - Endast från 69 kr frakt - fraktfritt över 1000:-

BBQ - Low and Slow

Low & Slow betyder att starta i god tid

Att grilla low-and-slow kan ta väldigt lång tid, ibland uppemot 12 timmar, i vissa fall ännu mer. Det gäller att vara ute i god tid med maten - planera. Det är synd att inte få ut det maximala av ett heldagsprojekt bara för att magen börjar bli otålig. Förbered det du behöver kvällen innan, sätt larmet tidigt och dra igång grillen. Om det skulle krisa se till att ha tilltugg redo, kanske är det också dags att ta fram ditt dammiga trollkarlskit för att underhålla gästerna. 

Sikta på en temperatur

Att försöka hålla en exakt temperatur kan bli väldigt pilligt och det gör inte resultatet bättre. Sikta istället på att hålla dig inom ett spann mellan t.ex. 100-110 grader. Tänk på att du enkelt kan justera temperaturen med ventilerna när det rör sig om mellan 5-10 grader. Märker du att det rör sig om mer än så kan du bli tvungen att lägga till eller ta bort briketter, en tänd Weberbrikett motsvarar cirka 7-9 grader.

Ha fler mätpunkter på köttet

Se till att ha flera mätpunkter i grillen för temperaturen. Placera en termometer precis bredvid köttet så att du har korrekt temperatur vid köttet. Om du har en sticktermometer för kött kan du linda in den i lite folie för att få en korrekt temperaturangivelse, ett annat tips är att sticka ner en termometer genom ventilen på toppen. Med en iGrill kan du enkelt hålla koll på temperaturen både i köttet och i grillen. 

Ha tålamod

Kom ihåg att när du justerat ventilen så kan det ta någon minut innan det får effekt, så håll inte på att öppna och stänga ventilen. Märker du att temperaturen börjar stiga så stäng inte ventilen direkt, avvakta troligtvis kommer temperaturökningen snart att avta. Om du har en iGrill så kan du följa utvecklingen i en graf som tydligt visar när temperaturen håller på att stabiliseras. 

Träna, träna och åter träna. Kunskapen växer fram

Hur mycket du än förberett dig med det teoretiska så krävs det praktiskt erfarenhet för att få en känsla för hur man ska grilla Low-and-slow. Så kör igång och prova dig fram. När du väl börjat grilla så kommer en ny värld öppna upp sig. Första gången du testar metoden kan det vara bra att tillaga något villkorslöst, utan hungriga magar som väntar på mat. Varför inte en pulled pork som du räknar med att äta dagen efter?

Stäng (esc)

Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu