2-3 dagars leverans - Endast 49:- frakt - fraktfritt över 1000:-

BMS ( Beef Marble Score )

Intramuskulärt fett är viktigt på ett köttstycke. Men vad är det och hur mäter vi det? Här är ett kort inlägg om "Beef Marble Score".

Se våra BMS produkter här: https://www.thefatcow.se/search?type=product%2Carticle%2Cpage&q=MBS


Termen BMS (Beef Marble Score) betyder köttets intramuskulära fettnivå.

Högre BMS-nivå betyder en saftigare, krämigare struktur, vilket är exempel på varför Wagyu- och Kobe-nötkött är högt prissatta, så ju högre BMS-poäng, desto dyrare är nötköttet (och godare)

Det finns ingen officiell skala utan en hel rad olika skalor. Vi försöker oss på att ge översikten härunder

Amerika - USDA-gradering & american style Wagyu

USDA Meat Grades

I Amerika delar USDA in kött av högre kvalitet i tre kategorier: Select, Choice och Prime (toppnivån). Jämfört med Wagyu- och / eller Kobe-marmoreringsskala skulle den bästa Prime-biffen ungefär vara likvärdigt med en BMS 3-4.

På grund av ett utbrott av mul- och klövsjuka omkring mitten av 2000-talet avbröts all import av nötkött till USA, vilket gav plats för en ny våg av inhemsk produktion av Wagyu-nötkött. Även om det finns några amerikanska producenter av fulblodiga Wagyu-raser, kommer de flesta av amerikanska Wagyu-nötkött från en korsning mellan japanska Wagyu-raser och andra klassiska raser som Angus. Inhemska eller amerikanska Wagyu följer den japanska BMS-skalan för klassificering av kött.

 

Den Japanske marmoreringsskalan

Japanese Wagyu Kobe Marbling Grade Chart

I det japanska systemet går BMS-skalan från 3 till 12, där 3 är ett grundläggande minimum för marmorering som en biff borde ha och 12 är en biff som är nästan vit av marmorering dvs bästa kvalitet (eftersom BMS-poäng på 1 och 2 visar nästan obefitnlig marmorering så anses det inte ens vara Wagyu kvalitet).


Australiske wagyu marmoreringsskala (AUS-MEAT)

Australien är en av världens största producenter av Wagyu-nötkött och använder sin egen klassificeringsskala, AUS-MEAT-marmorsystemet. Denna skala går från 0 (ingen marmorering) till 9+ (extraordinära mängder marmorering), den senare är den högsta graden. De australiska Wagyu-betygsiffrorna är identiska med den japanska BMS-skalan, vilket betyder att en australisk Wagyu BMS 5 är densamma som en japansk Wagyu BMS 5. Den australiska skalan toppar dock i klass 9, och allt ovanför (poäng 10, 11, och 12), klassificeras 9+.

Marble score beskrivningar

Marmorpoäng 3 och 4

En lagom stor mängd vitfettmarmering,på Wagyu-nötkött ger en ärlig smak i munnen och en mjukare struktur än du någonsin kommer att uppleva från stormarknadstek/köttt. Köttet har ett rimligt pris som gör att köttet passar perfekt till en förrätt

Marmorpoäng 5 och 6

Rikare och tätare marmorering med Marble Scores på 5 och 6 ser du betydligt mer av den underbara fettmängden och du kommer att märka en krämigare känsla i gommen.

Marmorpoäng 7 och 8

Med Wagyu Marbling Scores på 7 och 8 kommer du in i en sällsynt värld av nötkött. Det finns en helt ny nivå av smakrikedom hä i köttet. En mjällhet som du sällan smakat "en smälta i munnen känsla". Och allt kött över denna skala är bara himmelsk. För att kunna förstå beskrivningen så måste man testa köttet själv.

Se våra MBS produkter här: https://www.thefatcow.se/search?type=product%2Carticle%2Cpage&q=MBS

Äldre post
Nyare inlägg
Stäng (esc)

The Fat Cow - Nyhetsbrev

Registrera dig för vårt nyhetsbrev för att få specialerbjudanden!

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu