Att grilla med pellets? Ungefär som en ugn men med röksmak!

Att grilla med pellets? Ungefär som en ugn men med röksmak!

Att grilla med pellets? Ungefär som en ugn men med röksmak.

Att grilla gillar vi såklart. Även om ugn, stekpanna, sous vide, salamanders eller handbrännare också är kul så är det mer tid för Low & Slow nu, eller?

En pelletsgrill fungerar faktiskt på många sätt likadant som din köksugn. Du kan faktiskt använda fat, stekpannor och andra eldfasta köksredskap för ugnen i din pelletsgrill. Den stora skillnaden mellan ugnen och grillen ligger i kombinationen av rök och värme som ger maten den genuina smaken av matlagning över öppen eld. Den där smaken som man eftersöker när man grillar, oavsett om man gör det över öppen eld, på kol eller gasol.

Automatisk tändning och temperaturreglering - som en ugn

Precis som med en ugn ställer du oftast bara in önskad temperatur och trycker på en knapp. Sen är det bara att vänta. Grillen tänds automatiskt, värms upp till inställd temperatur och bibehåller den under den tiden du önskar tills ditt köttprotein eller dina grönsaker är färdigtillagade och klara att ätas.

Smaken är helt avgörande. 

Ingenting, kanske är ett tufft uttalande men oftast kan andra metoder inte jämföras med den genuina BBQ-smaken som du får med en pelletsgrill. Oavsett om det är kött (fisk, fågel också), grönsaker eller bakverk som ligger på grillen! Tre väldigt olika saker som du faktiskt kan tillaga samtidigt tack vare de stora grillytorna som finns i grillarna och den konstanta temperaturen i hela grillen.

Om du önskar och söker ett kött ska vara extra saftigt, smakrikt och mjällt, leta då efter recept med "low & slow" eller rök i Traegers grilluniversum

Vill man tillaga kött med low & slow teknik så föreslår vi att man tillagar BRISKET eller SHORTRIBS. Givetvis går det även utmärkt att tillaga kycklingvingar och kycklilngklubbor. Det blir såååå gott! Klicka här för här för att komma till kött som passar till Low& Slow

Vi på www.thefatcow.se samarbetar med Traeger grills/Backyard living. Deras grillar var bland de första att lanseras i Sverige och de är en av pionjärerna inom just PELLETSGRILLNING. Och på tal om pelletsen som man använder så finns det såklart olika tycke och smak kring just vad och vilka pellets sorter man bör och kan använda. Läs mer om pelletsvarianter genom att klicka på nedan länk

klicka här för att komma till de olika pelletsvarianterna

Eftersom en pelletsgrill är lika enkel att hantera som en ugn så finns det givetvis massor av recept, tricks och tips tillgängliga för att göra en god och mumsig middag eller grillkväll. Klickar du på länken nedan så hittar du mer än 20 olika recept som är enkla att tillaga, alla goda och underbart smakrika.

Recept och tips

Recept och tillbehör, klicka här

Köpa en pelletsgrill

Har du ingen pelletsgrill ännu men är sugen på att införskaffa en sådan så klicka på nedan länk så kommer till till Traegers stora sortiment av just pelletsgrillar samt var du kan köpa dessa.

Ta mig till grillarna, klicka här!

Vi hoppas att vi har inspirerat er till att vidga era vyer gällande tillagning med rök och pellets.

Vill du komma till Traegers website, råd och tips -  klicka här!

Fler artiklar

Namishi- Wagyu från Namibia
Kött från Afrika - så gott som gör gott! Det namibiska köket är känt för sitt viltkött men är även...
Svenska grillandslaget + TheFatCow = SANT
Svenska grillandslaget + TheFatCow = Sann grillkärlek Om man säger Grillandslaget så tänker man oavkortat på BBQ, Low & Slow,...