Shortribs av Wagyu - i konventionell varmluftsugn.
Man behöver inte ha en kol, gasol - eller Pelletsgrill för att tillaga Shortribs som ett riktigt kockproffs. Läs nedan hur Therese tillagade sina Wagyu shortribs.
Se våra Short Ribs produkter här: https://www.thefatcow.se/search?type=product%2Carticle%2Cpage&q=Short+Ribs
Jag hackade 5 gula lökar grovt som fick svettas i smör på låg värme ca 20 minuter i kastrull. Därefter tillsatte jag en flaska rödvin av medelfyllig karaktär, uppskattningsvis 2 dl rörsocker och ca 1,5 dl balsamvinäger. Rejäl mängd med vardera kryddor – lagerblad, torkad persilja, torkad basilika, torkad oregano, paprikapulver och 5 klyftor vitlök som hackats ganska grov. Detta fick stå och reducera på spisen ca 1 timme så vätskan blev viskös.
Jag saltade ganska rejält med flingsalt på själva köttet innan jag skopade över reduktionen på den putsade och avtorkade köttbiten. Den var i rumstemperatur när den sattes in i ugnen.
Köttet fick sedan gå i ugn på 130 grader i 7 timmar. Jag öste köttet ett par gånger. Med fördel kan man ha köttet på galler precis över ugnsformen.
Tillbehör: Hemmagjord rödlöksmarmelad, coleslaw smaksatt med lime och en somrig sallad med finhack av melon, urkärnad gurka, rödlök, mynta samt babyspenat, olivolja och toppad med rostad fetaost.
kolla in shortribsen:
Se våra Short Ribs produkter här: https://www.thefatcow.se/search?type=product%2Carticle%2Cpage&q=Short+Ribs
Behöver jag säga att köttet blev himmelskt?