The Fat Cow - Premium kött butik

2-3 dagars leverans - Endast från 169 kr frakt - fraktfritt över 1350:-

Goda recept gjorda på din BOLOGNESESÅS - gör festrecept på dina rester.

Goda recept gjorda på din BOLOGNESESÅS - gör festrecept på din matrest.

Ibland kokar man en rejäl omgång av sin favorit BOLOGNESESÅS eller så har du köpt vår egen Bolognese, producerad på SVENKT EKO; närproducerat nöttkött som gått på nataurbete. Oavsett så vill man ibland lyxa till det och kanske inte bara äta pasta Bolognese utan någon annan maträtt med sin favoritsås. Nedan har vi satt samman några enkla och väldigt goda recept som du enkelt gör när du redan har din favoritbolognese klar.

Klicka här för att komma till vår egen BOLOGNESESÅS

4-6 portioner lasagne
Det här behöver du för att göra en supergod LASAGNE:
500 gr av den godaste BOLOGNESESÅSEN du kan göra – eller TheFatCows bolognese på - svenskt EKO kött

Lasagneplattor, gärna färska.
Bechamelssås
Parmesanost
Gratängost, gärna en bättre variant
Stora tomater som skivas och läggs
 

Bechamelsås: 
75-100gr gram smör
4-5 msk vetemjöl
5-6 dl mjölk
2 dl grädde
150 gram riven lagrad ost, valfri variant
Muskotnöt (riv på zestjärnet, ca ½ krm)
Salt & nymalen vitpeppar

 GÖR SÅ HÄR:

Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från plattan och gör en bottenredning; Vispa ner vetemjölet till en slät smet Slå på lite av mjölken och fortsätt vispa. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt mjölk lite i sänder vartefter såsen tjocknar. Smula ner eller riv ner osten på slutet och sänk värmen. Låt osten smälta in. Riv över lite muskotnöt, och salt & vitpeppar. Smaka av.

 Använd en ugnsfast form ca 20*35cm. Varva sås/lasagneplattor/köttfärsås/riven parmesanost avsluta med lasagneplatta och häll över det sista av såsen. Täck översta lagret med tunt skivad tomat, strö över en god gratängost. Ställ in i ugnen på 200 grader ca 15 min om du använder färska lasagneplattor. Om du använder torkade lasagneplattor så koka dessa ngn minut innan så blir tillagningstiden ungefär som färska pasta

Pizza Bolognese med egen pizzadeg, se nedan för deg och tomatsås

Pizzadeg:

50 g jäst
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
0,5 dl olivolja
3dl vatten, ljummet
7 dl vetemjöl special

 

Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.

Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.

Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.

Toppa pizzan enligt nedan topping, grädda i 200 grader varmluft tills den fått fin färg.

Egen tomatsås:

Några klyftor vitlök
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 ask körsbärstomater (alt krossade tomater, 400 g)
1 msk oregano, hackad
salt
svartpeppar, nymald
ev strösocker men det fungerar även med honung

 

Gör så här

  1. Hacka vitlök fint. Fräs den i olja utan att den tar färg.
  2. Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med under omrörning en minut.
  3. Häll i tomater och krossa dem med en sked.
  4. Tillsätt oregano.
  5. Låt din tomatsås koka ihop på svag värme utan lock till en tjock sås ca 15-20 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en nypa socker eller honung.

Topping;

Kavla ut din pizzadeg på en plåt. Bred på din egen tomatsås på botten. Strö över gratängost så det täcker hela pizzabotten. Klicka på ”bollar” av bolognessåsen på pizzan. Lägg på skivad rödlök samt färsk strimlad röd paprika och toppa med riven mozzarellaost på ingredienserna

 Ta ur pizzan från ugnen och pensla kanterna med en vitlöksolja, skiva pizzan, NJUT

Klicka här för att komma till vår egen BOLOGNESESÅS

Enkel chili Con Carne
 
Ingredienser
450 g vita bönor (i tomatsås)
400 g kidneybönor
2 gula lökar, hackade
1 grön paprika, hackad
500 g Bolognesesås
2 klyftor vitlök, pressade
1 tsk chilipulver
 
Gör så här

Fräs lök, vitlök och paprika i olja i en gryta.

Tillsätt Bolognesesåsen och blanda upp och värm.  Häll i alla bönorna de sista 10 minuterna och smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor, kanske chili eller jalapeno

Koka upp ris enligt instruktioner och bara njut! Snabbt, enkelt och väldigt gott!

 

Crepes med Bolognesefyllning

ingredienser
1,6 dl vetemjöl, 100 gram
2 krm salt
3 dl mjölk, standard
1/2 tsk socker (valfritt)
3 ägg, medelstora
1 msk smör
2 msk smör eller olja att steka 

 

Crepes, så här gör du pannkakorna

Blanda vetemjöl, socker och salt i en bunke.
Rör ned 1,5 dl mjölk och vispa ut klumparna.
Vispa sedan ut resten av mjölken samt ägg ett i taget till en jämn smet.

 

Smält 1 msk smör och häll samt rör ut i smeten.

Låt crêpessmeten stå minst 30 minuter upp till en timme så att mjölet får svälla. Hit kan du förbereda och ha i kylen upp till ett dygn innan.

 

Värm en stekpanna eller crêpespanna.

Använd en crépe- eller pannkakspanna eller stekpanna med non-stick beläggning. Värm till något under maxvärme. Lägg i en klick smör eller olja innan samt sprid ut fettet.

Grädda ca 0,6 dl i taget per crêpe. Vinkla runt pannan så att smeten flyter ut över hela botten. Grädda tills den har fått fin färg och smeten på ovansidan har stelnat. Vänd den och sänk värmen till medelvärme.

 Grädda klart i någon minut tills crêpsen fått fin färg.

 Förbered en ugnsform i glas/porslin, smöra den.

 Ta en gräddad creps, lägg på din bolognesesås på ena sidan av den runda crepsen. Lägg på lite hackad paprika och riven parmesanost samt rippa på lite olivolja. Rulla ihop och lägg dina rullade crepes i formen, fyll upp ugnsformen och strö på gratängost. Grädda i ugnen på ca 200gr i 10 minuter. Klara att ätas

Håll utkik för fler tips!

 

Vill ni komma till våra andra recept? Klicka då här

 

 

Äldre post
Nyare inlägg
Stäng (esc)

Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu