Äntligen kan du köpa utvalt Skandinavisk Wagyukött hos TheFatCow!
Japansk Wagyu anses vara världens finaste kött – och det med rätta. Med sin vackra marmorering, silkeslena textur och enastående smak bjuder en äkta Wagyubiff på högklassig njutning för alla sinnen. Wagyu är dessutom oerhört rikt på omättade fettsyror, vilket bidrar till köttets unika karaktär. Sprängfyllt med aromatiska oljor och så mört att det smälter på tungan – en fet dröm för varje köttälskare.
Köp vår Scandinavian Wagyu
Vi erbjuder redan noga utvalt Wagyukött från de främsta fullblodsuppfödarna i Kagoshima, Japan, liksom högkvalitativ F1 Wagyu från amerikanska Blackstone och välrenommerade Oakey Premium Wagyu i Australien. TheFatCow är även en av endast 5 återförsäljare i Skandinavien som får sälja och packa kött av KOBE beef - troligtvis världens mest kända kött.
Nytt sortiment
Som ett komplement till vårt redan breda Wagyusortiment lanserar vi nu Scandinavian Wagyu.
Köp vår Scandinavian Wagyu
Ett lokalt sortiment
Scandinavian Wagyu är ett sortiment av kött från Wagyudjur som är uppfödda, slaktade och packade i Skandinavien med hänsyn tagen till våra stränga djurhållningsregler. Sortimentet blir ett ”lokalt” sortiment från djur som är uppväxta i Sverige, Norge, Danmark, fodrade med gräs, uppfödda utan tillväxthormon och antibiotika. Djuren strövar fritt ute och de äter gräs underuppväxten medan de under de sista 100 dagarna äter och frodas av korn, allt för att uppnå den härliga marmoreringen som vi önskar.
Brett och djupt sortiment som är noggrant kontrollerat och godkänt av oss
Scandinavian Wagyu är ett premiumsortiment som kommer att innehålla allt från oxfilé, ryggbiff, entrecote, hamburgare, korvar, grytbitar samt andra roliga och sällsynta styckdetaljer. Produkterna kommer att hålla lägst klass 4 dvs MBS 3-5. Allt kött i vårt Scandinavian Wagyukoncept är noggrant utvalt och kontrollerat. Bara de bästa styckdetaljerna och den bästa kvaliteten, baserad på intramuskulärt fett, textur, doft, smak och utseende väljs ut och får etiketten Scandinavian Wagyu. Djuren förflyttas/transporteras minsta möjliga sträcka från gård till slakteri, både för miljön och för djurets välbefinnande skull.
Köp vår Scandinavian Wagyu
Hängmörning för din njutning!
De bästa ädeldetaljerna dvs Clubsteak, Cote De Boeuf samt T-bone hängmörar vi i + 40 dagar för att få fram den bästa unika smaken på ett redan kvalitativt kött – ett kött med underbar smak - karaktär.
För er som kräver det där lilla extra!
Vi på TheFatCow är övertygade om att det finns en stor mängd konsumenter som uppskattar att vi går de där extra stegen för att få fram en produkt där både välfärd om djuren och kvaliteten på köttet står i fokus. Vi tror nämligen att båda dessa faktorer hör samman för at uppnå en matjnutning utöver det ordinära.
De som väljer Scandinavian Wagyu är kunder som både värnare om miljö, kvalitet och livsnjutning.
Välkomna att testa vårt senaste sortiment av Skandinavisk Wagyu. Ett lokalt närproducerat premiumsortiment med hög smakprofil
Jerseyko är en liten (350-400kg) beige eller ljusbrun mjölkkoras med ursprung från den engelska kanalön Jersey. Djurets sandgula färg och stora ögon ger den ett nästan "rådjurslikt" utseende. Mjölken har mycket hög protein- och fetthalt De höga fett- och proteinhalten gör att mjölken lämpar sig särskilt väl som mejeriråvara till kvalitetsostar och liknande
Rasen gjorde sig känd då den var vanlig som skeppsko, det vill säga att man tog med den på längre resor till havs för att ha färsk mjölk på fartyget.
Köp vår Scandinavian Wagyu
Japanese black:
I japan finns det 4 olika raser som får leverera Wagyukött, Japanese Black, Japanese Brown, Japanese Shorthorn, and Japanese Polled
Japanese black var i många år en arbetsko i Japan. Rasen nyttjades ute i fälten som dragdjur. Rasen korsas även med andra icke japanska raser och den står för mer är 90% av Wagyubeståndet i Japan.
Rasen är en långsamväxande ras och det når full vikt vid 400-450 dagar. Vikten kan uppgå till ca 700kg vilket inte är våldsamt stort.