Mollendo
Agrícola Mollendo är ett Chileanskt företag som grundades 2002. Redan från början har Mollendo fokuserat fullständigt på att producera premiumkött av högsta kvalitet, alltid under strikta standarder. Mollendo försöker alltid attrahera och tillfredställa kunder från de mest sofistikerade marknaderna runt om i världen, de som har de högsta kraven på kvalitet, djurhållning och smak. Att leverera gott, saftigt och bra kött är viktigt - rent av ett mantra.
Denna visionen härstammar från familjen Gras, ägarna av Mollendo. Familjen är också involverade i vinindustrin i Chile.
Vision
Mollendos vision är bli erkända som en världsklassig expert inom premiumkött som förser premiummarknader runt om i världen med produkter för fullständig njutning inom den gastronomiska sektorn.
Ledstjärna
Att Leverera en variation av högkvalitativa köttprodukter som låter konsumenterna utforska nya smaker och njuta av en bättre upplevelse.
Uppfödning/djurhållning
Deras djur är uppfödda och uppvuxna på fälten i södra Chile, under de bästa djurvälfärdspraxis som finns. Från uppfödningen matas de på ett naturligt sätt, fritt från hormoner och anabola tillsatser. Antibiotika är absolut förbjudet i förebyggande syfte..All produktion sker med en fullständigt språbarhet från uppfödning till slakt..
Att uppnå en bra marmoreringsgrad
I tillväxtstadiet när djuren skall bli lite fetare, sker på de öppna fälten, där djuren strövar fritt, äter gräs samt en balanserad diet ges till djuren för bästa köttkvalitet
Slakt och förädling
Slaktarprocessen utförs under höga och stränga kvalitetskrav, vilket möjlighet att exportera köttet till hela världen då de slaktar i enighet med regelverk för de flesta länder i välrden
Kvalitet för export
Deras fält följer PABCO A certifikationen, vilket betyder att de exporterar hormon- och anabolfritt kött som följer kraven.