Jacks Creek - Australiens World Steak Challengevinnare. Wagyu och Black Angus av högsta kvalitet. Bättre blir det inte.
Jacks Creek är sedan starten ett stolt familjeägt företag med sin verksamhet baserad i Australien. Företaget drivs av familjen Warmoll som imigrerade till Australien från Irland redan 1882. Familjen bosatte sig i gulddistriktet Victoria, New South Wales där man öppnade upp ett antal slaktarbutiker/köttbutiker och några år senare öppnades även en läderbutik/läderhandel i Gunndedah (NSW). Butikerna drevs framgångsrikt under många decennier och i slutet på 1940 talet startade John Francis Warmholl, även kallad Jock och hans fru bolaget JF Warmholl & Co. JF & Co var ett jordbruksföretag som odlade många olika grödor, bland annat korn och företaget är fortfarande operativt än idag och var starten på bolaget som finns idag.
Företaget förvärvade ett större bolag inklusive gods och fastigheter som arbetade inom odlingsutveckling och beskärning av grödor. Företaget fanns geografiskt i de frodiga delarna Liverpool Plains, Breeza, då även de båda sönerna David och Philip anslöt sig till företaget i mitten av 70-talet. En unik och och specialutvecklad bevattningsmetod uppfanns för att effektiviseras bevattningen och vattenåtgången. Denna teknik möjliggjorde att man då även framgångsrikt kunde odla bland annat sojabönor, bomull och majs.
Framgången med odlingen av soja och majs möjliggjorde då att man kunde förvärva ett boskapsbolag som födde upp nötkreatur i Willow Tree (NSW) som i folkmun kallades Big Jacks Creek. Gården är belägen på det vackra Great Dividing Range, även kallat East Australian Cordillera eller Eastern Highlands. Området består av små bergskedjor, stora kullar och plattåer. Området är känt för sin temperaturzon och det pålitliga regnet som gör klimatet perfekt för uppfödning av djur. Under de kommande 10 åren födde familjen framgångsrikt upp Black Angus djur med enormt fin stamtavla och underbart kött. I starten av 1990 tog bröderna David och Philip nästa steg i uppfödningen av boskap och valde då att korsa deras egen Black Angus boskap med den berömda Wagyurasen Tajima från prefekturen Hyogo i Japan. Detta steg mot Wagyurasen som plattform gjorde steget in mot uppfödning, slakt och marknadsföring av Wagyukött naturlig. Man startade samtidigt företaget Australian Certified Beef P/L vilket numera går under varumärket Jacks Creek sedan år 2000. Jacks Creek var ett av de allra första företagen i Austrtalien som födde upp, slaktar, paketerar och marknadsför Wagyukött. Idag är det Philips son Patrik som är ansvarig och fronfigur för företaget som är stolta innehavare av titeln Worlds Best Steak Producer - två år i rad.
Jacks Creek föder upp, styckar och marknadsför kornfodrade Wagyu och Black Angus djur som håller den bästa kvaliteten som Australien kan uppvisa. Man exporterar till mer än 20 länder i världen varav vi på TheFatCow är ett av dessa ställen
Man föder upp, styckar och säljer med framgång nedan raser/köttsorter
Jacks Creek Wagyu MBS 7-9, fullblodswagyuKornfodrade i 500 dagar innan slakt
Ras: Renrasig Wagyu
Black Angus
Kornfodrade 150 dagar innan slakt
Ras: 100% Black Angus
Läs mer på; https://www.jackscreek.com.au/
Länk för recepttips; Recept, klicka här;
The Fat Cow team