Cedar River Farms - amerikanskt premiumkött

Cedar River Farms - amerikanskt premiumkött

Black Angus från USA Cedar River Farms - premiumkött delux.

Amerikanskt premiumkött är något speciellt. Cowboys som driver sina djurbesättningar över stora arealer, gräsätande djur. Rent vatten, friskt luft och frodigt gräs samt foder utan tillsatser och hormoner garanterar ett smakfullt och saftigt kött - alltid.

Djuren är uppfödda i USA där de lever ett bra liv, där de strövar fritt stora delar av sin tid. Raserna är av Black Angus/Hereford.

Varje styckdetalj som får möjlighet att bära Cedar River farms- varumärket på etiketten är alltid: 

100% USDA Choice Quality Angus (certifiering). Alltid amerikanskt kött!
Man kan alltid förvänta sig ett mört, saftigt och välsmakande kött när man väljer produkter från Cedar River Farms.
Cedar River Farms värderingar är höga och mångfaldiga. De strävar alltid efter att uppnå en överlägsen matupplevelse när man konsumerar deras kött. Målet är alltid att överträffa förväntan.

Överlägsen kvalitet på köttet får man genom att man outtröttligt arbetar konsekvent med några nyckelvärderingar som styr all produktion. Resultatet blir att man uppnår en högre marmorering är snittet för amerikanskt kött och att leveransen av kött består till mer än 95% i kvalitetsnivåerna PRIME eller CHOICE

"PROVEN FLAVOR"

För att kunna leverera en garanterad smakupplevelse så har CRF byggt upp en metodik där man kontinuerligt testar av sin kvalitet genom sensoriska tester. SRF har ett "track record" som kan visa att man alltid når högsta rating vid dessa sensoriska tester där parametrarna är:

Cedar river farms natural beef (choice Certified Angus Beef (high choice) Conventional beef (choice)
Overall Tenderness 10.2 8.9 8.7
Juiciness 8.2 8.1 8.0
Beef Flavor 8.9 8.7 8.6
Buttery flavor 2.9 2.3 2.1
 
Cedar River Farms är också erkänt för sin anpassning till US Beef Industry Sustainability Framework. Ramverket är en branschantagen resurs som beskriver nyckelområden för hållbarhet och möjligheter till förbättringar över hela nötköttets värdekedja. Den består av högprioriterade indikatorer, sektorspecifika mått och guider för hållbarhetsbedömningar. Med andra ord så arbetar man kontinuerligt för att driva boskap på ett hållbart sätt, där djur, natur och människa mår bra.

Fler artiklar

Namishi- Wagyu från Namibia
Kött från Afrika - så gott som gör gott! Det namibiska köket är känt för sitt viltkött men är även...
Svenska grillandslaget + TheFatCow = SANT
Svenska grillandslaget + TheFatCow = Sann grillkärlek Om man säger Grillandslaget så tänker man oavkortat på BBQ, Low & Slow,...